Budgetvriendelijke, frisgroene lentesoep

22-05-2016 20:53

Ideaal voor van die lentedagen waarop de zon nog niet echt meewilt en/ of je uit tijdsgebrek bij een snelle croque uit het vuistje toch nog een groentenboost kan gebruiken. Ikzelf vind 'm perfect  na een drukke werkdag, voor het sporten. De soep is budgetvriendelijk want eigenlijk gemaakt van het loof dat velen weggooien of niet eens meer mee meekomt met de snoepradijzen uit de winkel. Nu iedereen met de vierkante meter tuin bezig is, en radijzen, zeker voor kinderen, hierbij tot een van de zelfkweekfavorieten behoren, is het moment aangebroken om het recept van deze lekkere soep van radijzenloof te delen. Alhoewel ik niet weet of dit nog nodig is, want het wereldwijde web staat er al vol van. Omdat ik de laatste keer sjalot heb vervangen door prei, is het misschien nog net iets anders?

Ingredienten:

- loof van een bussel radijzen

- wit van een prei

- aardappel

- teentje look

- bouillonblokje

- peper en zout

Werkwijze:

Was het loof zeer grondig en selecteer enkel de frisgroene, knapperige exemplaren. Spoel goed uit en snij het loof in groffe stukken. Was ook de prei zeer goed en snijd in stukjes. Plet het teentje look, schil de aardappel en snijd in blokjes. Stoof alle groenten goed aan in boter en voeg 1,5 l water toe met een bouillonblokje. Laat een twintigtal minuutjes doorkoken en mix de soep. Kruid bij met peper en zout en klaar!

PS. dezelfde soep kan je ook perfect maken met raapstelen, maar dat mocht ik eigenlijk niet meer schrijven van Isidoor omdat het daarvoor al te laat is...