Biologische Tulsi Thee

Over de thee

In tegenstelling tot de naamgeving, kunnen we hier eigenlijk niet spreken van echte ‘thee’ in de strikte zin van het woord. In principe is het woord ‘thee’ immers voorbehouden aan aftreksels van de plant ‘Camelia Sinensis’. In alle andere gevallen dienen we eigenlijk te spreken van ‘infusie’ maar in ons Nederlands taalgebruik worden deze door elkaar gebruikt. Wij dus ook.

De Tulsi plant of Heilige Basilicum is een kleine, eenjarige of tweejarige struik die tot drie meter hoog kan worden. De takken zijn harig en dragen enkelvoudige, gekartelde bladeren. De aromatische blaadjes zijn groen of paars, afhankelijk van de variëteit.

Tulsi is een kruid dat de immuniteit ondersteunt en het lichaam helpt om de negatieve effecten van stress te verdrijven. In de heilige Indische geschriften wordt al meer dan 5000 jaar geschreven over de opmerkelijke levens verbeterende eigenschappen van Tulsi. In de Ayurveda wordt onderscheid gemaakt in drie soorten Tulsi, nl. Krishna, Rama en Vana Tulsi. Deze drie soorten worden gemengd in onze Tulsi thee omwille van hun complementaire gezondheidsvoordelen voor een gezond metabolisme en gewichtscontrole. Het ontspant en vermindert stress en het is heel rijk in anti-oxidanten om ziekte en verkoudheden te bestrijden.

Momenteel bieden we de volgende soorten aan op de markt:

- Tulsi Original - los verpakt 100 gr

- Tulsi Green - los verpakt 100 gr

- Tulsi Sleep - 25 theezakjes

- Tulsi Breakfast - 25 theezakjes

- Tulsi Jasmijn - 25 theezakjes

- Tulsi Granaatappel - 25 theezakjes

- Tulsi Sweet Rose - 25 theezakjes

- Tulsi Kurkuma & Gember - 25 theezakjes

- Tulsi Citroen & Gember - 25 theezakjes

Over de boeren

Organic India is het eerste bedrijf dat Tulsi cultiveert als geschenk aan de rest van de wereld. Kleine boeren zijn de pilaren van Organic India. Aangezien vele van deze kleine boeren behoren tot gemarginaliseerde groepen in India, zoals vrouwen, weduwes, ouderlingen en ongeletterden, worden ze door Organic India bijgestaan met educatie en kansen om zelfvoorzienend te zijn en vaardigheden te ontwikkelen voor volgende generaties.

De relatie is gebaseerd op wederzijds respect, waardigheid en verbinding. Het engagement gaat ver om het leven van de boeren te verbeteren op vlak van eerlijke verloning, toegang tot gezondheidszorg, verbetering van de infrastructuur en programma’s voor empowerment en vrouwenrechten. Wanneer de boeren zich kunnen verbeteren, profiteert het hele dorp, wat leidt tot een collectieve verbetering van de levenskwaliteit op het Indische platteland.

De basis van Organic India is hun engagement om liefde en bewustzijn te belichamen.  Ze werken met vele kleine familieboerderijen over heel India om duizenden hectares van gecertificeerd biologisch landgoed te bewerken. Elk product van Organic India is een schakel in de keten van verbinding, een verbinding tussen Moeder Natuur, de boeren en jou. Ze handelen vanuit een plek van verbinding en heelheid, om de gemeenschap te dienen en onze planeet te laten floreren. De essentie van het merk is bewustzijn in actie. Het werk dat we als menselijk wezen verrichten is belangrijk, en de producten en praktijken zijn gecreëerd door bewuste beslissingen en gebaseerd op echt welzijn en heelheid voor de aarde, de boeren, de werknemers en jou, de consument.

Meet the farmer

Meet the farmer