Fukamushi Sencha

Over de thee

Fukamushi Sencha is, zoals de naam het aangeeft, een variant op de gewone Sencha. Letterlijk vertaald, betekent het “dieper gestoomd”. Deze behandeling werkt alleen bij dikkere theebladeren. Om de voordelen van de grote hoeveelheid inhoudsstoffen in de dikkere theebladeren volop te benutten, worden ze drie tot vier keer langer gestoomd dan de gewone Sencha. Stoomtijd bedraagt 40 tot 60 seconden.

 Deze Fukamushi Sencha wordt dus ook langer gestoomd en op het einde warm ge-einddroogd, waardoor je een diepe smaak en zacht mondgevoel krijgt. Hij smaakt umami en licht zoet, waardoor het ook heel goed koud smaakt.

Suggestie om Fukamushi Sencha te zetten: 3 gram – 70°C – 2 à 3 min – 200 ml

Over de boerderij

Deze thee wordt gemaakt van de duurdere Asanoka cultivar door de Komaki familie uit Hioki in Kagoshima. Deze plek is de geboorteplaatsen van de theetraditie in Kagoshima en er zijn sinds eeuwen veel theemeesters uit voort gekomen. De Komaki familie maken reeds sinds 50 jaar thee. Oorspronkelijk runden ze een lokale apotheek. Naast de medicijnenbusiness zetten zij hun research over thee verder en later was de familie verdeeld in medische dokters en theeboeren. Ondertussen zijn ze reeds vijf jaar overgeschakeld naar biologische productie van hun theeplanten.